Blog

Mindenkiben él egy kis kettősség

Jing-jang, jó-rossz, nyitott-zárkózott, boldog-dühös, csábító-visszahúzódó, fény-sötétség. A köztudatban szélsőségekként, ellentétekként élnek ezek a fogalmak és tulajdonságok, azonban Tóth Helga szerint ezek sokkal inkább árnyalatok. Amelyek minket és a személyiségünket színesítik. Legújabb, karácsonyi kollekciójában ennek szemléltetése is fontos szerepet kapott:

„A „kétszínűséget” gyakran negatív jelzőként használjuk, pedig minden emberben található valamilyen kettősség. Művészként mindig is törekedtem arra, hogy az elvont dolgokat kézzelfoghatóvá, emberközelibbé tegyem. Hogy árnyaljam őket, ha úgy tetszik. Személy szerint úgy vélem, hogy a szélsőségek csupán addig járnak negatív hozománnyal, amíg meg nem értjük önmagunkat, és meg nem tanuljuk elfogadni és kezelni a bennünk rejlő ellentéteket.”

Helga mindezt a tőle megszokott egyedülálló minőséggel hívta életre, a káprázatos alkotások között pedig mindenki megtalálhatja a számára tökéletes kialakítást.

„Mindig nagy izgalommal készülök az ünnepi időszakra, számomra a karácsony és a Szilveszter önmagában remek ihletforrás. Sokat gondolkoztam, miként ötvözhetném az ünnepek iránti rajongásom az imént említett személyiség béli kettősségekkel. Anyagvadászat közben jött a szikra, hogy mi más reflektálhatna jobban mindkettőre, mint az arany flitter és a fekete anyagok ötvözése.”

Hogy ebben a markáns, mégis összhatásában tökéletes párosításba ki, mit lát bele, azt Helga meghagyta a ruhadarabok viselői számára.

„Az egész koncepcióban az tetszik a legjobban, hogy bárki a magáénak érezheti, és mindenki képes belelátni valamilyen kettősséget, ami a saját életére jellemző. Természetesen a célom az volt, hogy akik nem szeretnének ennyire mély jelentést társítani egy ruhadarabhoz, ők is komfortosan és lélegzetelállítónak érezzék magukat a viselésük közben. Személyes kedvencem a Pearl Blezer Dress, mert ruhaként és zakóként is tökéletes funkciót tölt be, amellett, hogy gyönyörű.”

A kollekcióban számtalan kialakítás és ruhadarab található, az egyszerűbb body-tól a nagyestélyiig. Anyaghasználatukra a flitteres tüll, viszkóz, vegán bőr és elasztikus necc jellemző. Az egyedülálló szabásoknak és vonalvezetésnek hála pedig egyszerre elegáns, nőies, mégis kissé vad megjelenést kölcsönöznek viselőik számára. Ha a tökéletes szettet keresitek az ünnepekre, mindenképpen látogassatok el Helga honlapjára!